Все още сме живи!!!

Поредното предсказание за края на света мина без нищо специално. Според разни книги и легенди на 21 май тази година трябваше светът да се изпари или сцепи на две, или да изгори, или да ни удари нещо, или да се избием с атомни бомби, или да замр

2011-05-22 22:48:35
Все още сме живи!!!
Поредното предсказание за края на света мина без нищо специално.

Според разни книги и легенди на 21 май тази година трябваше светът да се изпари или сцепи на две, или да изгори, или да ни удари нещо, или да се избием с атомни бомби, или да замръзнем, или друго, което може да се сетите, но уви не се случи.

Като оставим шегата на страна има доста интересни легенди свързани с нумерология за края на света. Като цяло обаче няма нито едно доказателство за евентуален край на света, а и много хора тълкуват предсказания погрешно.

За пример, Нострадамус никога не е предсказвал, че светът ще свърши, а че ще настъпи голяма промяна и (цитат): "...след като се случи това, светът няма да е същият, какъвто го познаваме.". Това не означава, че ще се случи нещо негативно.

Ако сметнем броя на всички легенди за края на света и всички фатални нумерологични съвпадения, имаме около средно 0.6 вероятности на ден за апокалипсис.

Лично аз се интересувам много от това, но по-скоро като любопитство и реално искам поне едно от тези неща да е истина, защото ако светът ще свършва, искам да го видя. Най-страшното, е че около 65% от хората по света вярват, че краят на света ще е в следващите 10-20 години. От тези 65% голям процент вярват, че това ще е чрез ядрена война или сблъсък с голямо космическо тяло. За да сравня вероятността, ще дам следният пример: вероятността да ни удари голямо космическо тяло е толкова възможна, колкото е възможно да се взриви Слънцето. Отностно ядрена война, даже няма такава възможност статистически.

Единствената възможност, която може да заличи голяма част от света и да допринесе за срив на икономиките на много държави, е глобалното затопляне и прекаленото топене на ледовете, следователно покачващо равнището на световните океани с около 160 сантиметра на година, а на някои места с дори 2 метра.

 Ако това продължава, след около 5-7 години ще изчезнат доста територии от световната карта: 35% от Великобритания, 20% от Северна Франция и Германия, голяма част от южна Испания и Португалия. Също така Италия вече няма да е ботуш, Гърция ще загуби около 35% от територията си, а България ще загуби Варна, Бургас и близките градове около Черно Море. Това не са просто приказки, а реална статистика, дадена от над 50 института по света. Това не се говори по медии и не се коментира много, защото има по-важни теми като новия концерт на Лейди ГаГа или книгата на Джъстин Бийбър. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия